جستجو
گفت‌وگوی صبا با مجید کاظمی به بهانه یک حضور جهانی؛

کارگردان فیلم کوتاه «آنارشی» نماینده سینمای ایران در بخش شورت فیلم کرنر هفتاد و هفتمین جشنواره جهانی فیلم کن گفت: نقطه عطف زندگی من آشنایی با انجمن سینمای جوانان دفتر مشهد بود.

مجید کاظمی در گفت‌وگو با خبرگزاری صبا گفت: من متولد سال ٨۳ هستم و در سال ۹٨ وارد هنرستان هنرهای زیبای پسران مشهد شدم. آنجا سه سال در رشته سینما تحصیل کردم و موفق به اخذ دیپلم سینما شدم. نقطه عطف زندگی من آشنایی با انجمن سینمای جوانان دفتر مشهد بود. در سال ۱۴۰۱ دوره فیلم‌سازی را در این انجمن پشت سر گذاشتم و سپس از طریق انجمن، در یکسری از فیلم‌ها به‌عنوان عکاس و در فیلم‌های کوتاه دیگری هم به عنوان جانشین تهیه‌کننده فعالیت کردم که همین تجربه‌ها، من را با روند عملی تولید فیلم آشنا کرد.

او ادامه داد: انجمن سینمای جوان مهم‌ترین نهاد آموزشی کشور در حوزه سینماست که فقط کارش آموزش نیست و از این طریق می‌شود فیلم‌سازی را هم تجربه کرد. مهم‌ترین عامل فیلم‌سازی من، حضور در این انجمن و ارائه پروژه پایان دوره بود. از مهر ۱۴۰۱ هم دانشجوی ادبیات نمایشی مؤسسه آموزش عالی اقبال لاهوری شدم.

کاظمی گفت: فیلم داستان یک مادر مستقل را روایت می‌کند که برای ثبت‌نام فرزندش در مدرسه جدید با مشکلاتی مواجه می‌شود. این فیلم در ژانر درام اجتماعی قرار می‌گیرد و موضوعش درباره ارتباط مادران با آموزش‌وپرورش است.

او درباره دغدغه ساخت این فیلم کوتاه گفت: با دقیق شدن روی موضوعات پیرامونی، صحبت‌های اطرافیانم در زمان ثبت‌نام فرزندانشان و مشکلاتی که با آن مواجه می‌شدند، به سوژه فیلم نزدیک شدم. سپس یکسری تحقیقات میدانی انجام دادم تا فیلم‌نامه آنارشی شکل بگید.

کاظمی درباره رویکردش در روایت بومی و ایرانی این فیلم به عنوان یک شاخصه گفت: از زمان نگارش فیلم‌نامه تا انتخاب بازیگران، طراحی صحنه، طراحی لباس، دکوپاژ و میزانسن‌ها، چهره‌پردازی و… بیشتر تأکید بر ایرانی بودن فضای فیلم داشتم. امروزه شاهد هستیم در برخی از فیلم‌های کوتاه، از یکسری عناصر فرهنگی خارجی و غیرایرانی استفاده می‌شود که من آن نگاه را نمی‌پسندم و البته آن را رد نمی‌کنم. احساسم این بود که بومی‌بودن را در فیلم به تصویر بکشم.

او درباره سایر شاخصه‌هایی که به پذیرش فیلم کوتاه در جشنواره کن انجامید، گفت: من فکر می‌کنم به دلیل این‌که درحین پیش‌تولید نگارش و تولید فیلم وسواس خاصی به خرج می‌دادم و اصراری که داشتم تا فیلم را با صبر و حوصله پیش ببریم و رفتار و ملاک‌های حرفه‌ای داشته باشیم، روی کیفیت فیلم اثر گذاشت. با توجه به این‌که این فیلم تجربه‌ اولم بود و آن را در سن بیست سالگی ساختم، کم تجربه بودم اما برای ساختش وسواس زیادی به‌کار بردم تا از معیارهای حرفه‌ای بودن فاصله نگیریم.

کارگردان فیلم کوتاه «آنارشی» درباره پخش جهانی فیلمش گفت: در این زمینه شروع پخش جهانی فیلم با همین بخش short film corner جشنواره کن است که به عنوان یک بخش غیر رقابتی در حاشیه جشنواره کن برگزار می‌شود و در قالب آن، فیلم برای منتقدین و تهیه‌کننده‌ها نمایش دارد. به احتمال زیاد، این فرصت برای فروش فیلم در بازار جشنواره کن هم وجود دارد و برای اولین‌بار فیلم را به این بخش ارسال کرده‌ایم، ضمن آن که فیلم را به یکی دو جشنواره‌ اسکارکوالیفای دیگر هم ارسال کردیم. در آینده هم فیلم برای ارائه به جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان مشهد و جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران ارائه خواهد شد.

فیلم کوتاه «آنارشی» به‌نویسندگی و کارگردانی مجید کاظمی و تهیه‌کنندگی رهام رسولی و مجید کاظمی در بخش غیررقابتی شورت کرنر جشنواره کن، حضور خواهد داشت.

شورت فیلم کرنر یکی از رویدادهای فرعی است که توسط جشنواره کن به‌عنوان یک پاتوق برای فیلم‌سازان سازمان‌دهی شده و از سال ۲۰۰۴، به‌عنوان فضایی برای ارائه فیلم‌ها و برگزاری جلسات بحث و گفتگو، معرفی‌ شده است. «آنارشی»، خردادماه در این بخش برای منتقدان، فیلم‌سازان و تهیه‌کنندگان به نمایش گذاشته خواهد شد.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: مادری تنها (مستقل)، برای ثبت‌نام پسرش در مدرسه جدید، با مشکلی مواجه می‌شود و تصمیم به مقابله با آن می‌گیرد.

محمد جهان‌پا، محدثه حسامی در این فیلم کوتاه به ایفای نقش پرداخته و پخش بین‌الملل اثر برعهده وارکانا پروداکشنز به مدیریت رهام رسولی است.

عوامل فیلم کوتاه «آنارشی» عبارت‌اند از:نویسنده و کارگردان: مجید کاظمی، تهیه‌کننده: رهام رسولی، مجید کاظمی، مجری طرح: انجمن سینمای جوانان ایران دفتر مشهد، سرمایه‌گذار: مرتضی کاظمی ازغدی، مدیر فیلم‌برداری: حمیدرضا فاطمی، صدابردار: مرتضی غیور، تدوین: هادی حقی‌راد، صداگذاری: سلمان ابوذر، اصلاح نور و رنگ: مهران جبلی، طراح گریم: آناهیتا موسوی، طراح صحنه و لباس: مهنوش جوادی، دستیاران کارگردان: علی‌محمد طاهری، ارمیا ربانی، مدیر تولید: علیرضا محمودی، تهیه‌کننده اجرایی: رهام رسولی، منشی صحنه: کوثر صدری، بازیگران کودک: علیرضا کاظمی، علی استادی، دستیار اول فیلم‌بردار: کامران فضائلی، گروه فیلم‌برداری: پویان کامل، مهدیار سنبله، جعفر امیری، فنی دوربین: معین پرهیزگار، دستیار گریم: حسین چمن‌پرا، دستیاران صحنه و لباس: مهدی شمسا، فاطمه رافع، دستیاران تولید: ایمان امینی، کی‌سان عرب عامری، مسعود مکری‌زاده، پشتیبانی فنی: دفتر سینمایی اساطیر (حامد خوشرو)، عکاس: امیرعلی موسوی و مشاور رسانه‌ای: علی کشاورز.

نخستین رویداد ملی عکس لاهیجان با...
یادداشت جواد میرهاشمی در باب جای...
دومین جشنواره بین‌المللی رسانه‌ا...
داستان، سینمای کوتاه و یک بازخوا...
مهرزاد دانش مهمان دهمین «پاتوق ف...
آنچه به‌ندرت به فیلمسازان آموزش ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *