مهدی آذرپندار در حاشیه جشنواره فیلم فجر مطرح کرد:
معدل فیلمسازی بالاتر رفته است/ 7 فیلم کوتاه از 9 فیلم کوتاه انجمن در جشواره فجر تولید شهرستانها هستند
مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران معتقد است، فیلمهای بلندی که بچههای فیلم کوتاهی در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر ساختهاند، از آثار سربلند جشنواره امسال و سالهای پیش است.
به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران درباره حضور فیلمهای کوتاه این انجمن در بین آثار راه یافته به بخش فیلم کوتاه جشنواره فیلم فجر گفت: از یازده فیلم کوتاهی که درجشنواره چهلویکم پذیرفته شده است، تعداد نه اثر از تولیدات انجمن سینمای جوانان ایران است که هفت فیلم تولید مراکز انجمن در شهرستانها و دو فیلم تولید تهران است. (پیشتر اسامی این فیلمها اعلام شدهاند که اینجا میتوانید مطالعه کنید.)
وی درباره افزایش تولیدات انجمن سینمای جوانان ایران در سالهای اخیر اشاره کرد و توضیح داد: نکته مهمی که وجود دارد، این است که ما سعی کردیم تولیداتمان را افزایش دهیم و حضور پررنگ این تعداد اثر در جشنواره فجر امسال هم نتیجه بخشی از این سیاست است؛ به دنبال این هستیم که به افزایش فیلم کوتاه رونق دهیم و البته شما شاهد بودید که سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه هم نسبت به سالهای گذشته که درگیر کرونا هم نبود، با افزایش تعداد آثار روبهرو بود.
توجهها به فیلم کوتاه با اکران در فجر جلب میشود
آذرپندار درباره امکان دیده شدن فیلمهای کوتاه با حضور در جشنواره عنوان کرد: حضور فیلمها در فجر همیشه امکانی است برای بهتر دیده شدن آثار و توجهی که به فجر جلب میشود برای فیلم کوتاه آورده دارد و امیدواریم در نهایت با اهدای سیمرغ به نتیجه برسد.
وی در ادامه درباره توزیع امکانات ساخت فیلم کوتاه در حوزه سینما به شهرستانها و دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران تصریح کرد: هفتاد درصد بودجه ما امسال به شهرستانها اختصاص پیدا کردهاست و سیاست سازمان سینمایی کشور هم این است که توزیعی در حوزه سینما در کل کشور صورت بگیرد و عدالتی برقرار شود. ما تولیداتمان بیشتر معطوف به شهرستانها شده است، البته من هنوز راضی نیستم و هنوز خیلی از امکانات به شهرستانها نرسیده و ما درحال آمادهسازی است و مطمئن هستم سال بعد اوضاع بهتری خواهیم داشت، اما این عدد خوشحالکنندهای است که ما نه فیلم در جشنواره داریم و هفت فیلم آن از شهرستانهاست.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با اشاره به افزایش سقف حمایتی در انجمن سینمای جوانان ایران بیان کرد: ما به مناسبت دهه فجر و به دلیل گرانیهایی که با افزایش قیمت ارز روی تولید فیلم کوتاه در حوزه تجهیزات و تدارکات اثر میگذارد، تصمیم گرفتیم مبلغ تولید فیلمهای حرفهای را به صدوپنجاه میلیون تومان افزایش دهیم. (متن کامل شرایط و مفاد این افزایش قیمت را اینجا مطالعه کنید.)
هنوز فیلم درجه یک در جشنواره ندیدهام، اما فیلمها ضعیف نیستند
وی درباره کیفیت فیلمهای امسال در جشنواره فیلم فجر گفت: من امسال در جشنواره فیلم درجه یک ندیدهام تا امروز، ولی فیلم ضعیف هم ندیدهام. در دوره گذشته فجر من تا روز سوم یا چهارم جشنواره فیلمهای ضعیف بیشتری دیده بودم، اما امسال جشنواره هنوز پدیده خود را پیدا نکرده است. نسبت به دورههای قبلی فجر فیلمهای ضعیف کمتر است؛ یعنی معدل فیلمسازی بالاتر رفته است.
آذرپندار در پایان درمورد فیلمسازان فیلم کوتاهی که امسال به جرگه فیلمسازان فیلم بلند پیوستهاند، توضیح داد: بخشی از این فیلمسازان را انجمن سینمای جوانان ایران به بنیاد سینمایی فارابی معرفی کردهاست. کارگردانان دو فیلم «جنگل پرتقال» و «بعد از رفتن» را انجمن سینمای جوانان ایران به فارابی معرفی کرد. این مورد برای اولین بار است که با تعامل با فارابی اتفاق میافتد و فارابی هم در باشگاه فیلم اولیهایش از این فیلمها حمایت کرده است. فیلمهایی که امسال بچههای فیلم کوتاهی ساختهاند از آثار خوب جشنواره است. دوازده نفر از کارگردانان امسال از فیلمسازان فیلم کوتاه بودهاند؛ البته نباید این را به حساب این گذاشت که فیلم کوتاه پلی است برای رسیدن به فیلم بلند بلکه این روند طبیعی کار است و این مسیر طبیعی کسی است که در حوزه فیلم کوتاه تجربیات خوبی کرده است. کسی مثل رضا نجاتی سیمرغ فیلم کوتاهش را گرفته و امسال با فیلم «بعد از رفتن» در فضای فیلم بلند وارد فجر شده است.