سوالات متداول
- 01 چطور میتوان از حمایت انجمن برای تولید فیلم برخوردار شد؟
متقاضیان محترم میتوانند با مراجعه به آدرس production.iycs.ir و دریافت آییننامه مندرج در صفحه اول سایت، الزامات و شرایط بررسی اثر خود، و شیوههای حمایتی انجمن را به طور کامل مطالعه کنند.
- 02 انجمن از تولید چه آثاری حمایت میکند؟
حمایت انجمن، در دو شیوه پیش و پس از تولید، تمامی فیلمنامهها و فیلمهای داستانی، مستند، تجربی و پویانمایی با مدت زمان ۳ الی ۳۰ دقیقه را در صورت تصویب در شورای تولید، شامل میشود.
- 03 آیا گذراندن دورههای آموزشی انجمن و اخذ مدارک مربوطه، جهت جلب حمایت آن نهاد الزامی است؟
خیر؛ با این حال متقاضیانی که برای ساخت اولین فیلم خود اقدام میکنند، نیازمند ارائه مدارک آموزشی معتبر در حوزه سینما، و یا ارائه رزومه مرتبط و متناسب هستند.
- 04 آیا ثبت تقاضای حمایت از فیلم اول، نیازمند ثبتنام متقاضی در پورتال تولید است؟
خیر. در این مورد متقاضیان صرفاً از طریق مراجعه به دفاتر انجمن در استان محل سکونت خود، فیلمنامه را ارائه و در زمان تعیین شده نتیجه را پیگیری مینمایند.
- 05 منظور از فیلد «متریال تصویری» در فرم ثبت طرح پورتال تولید چیست؟
به طورکلی منظور اسناد تحصیلی مختلف است که جهان بصری مد نظر فیلمساز را برای هیئت داوران روشنتر و مشخصتر میکند. مواردی مانند استوریبورد، پالت رنگی، مود بورد، عکس مکانی که به لوکیشن مورد نظر شباهت دارد، عکس بازیگران احتمالی، ایدههای صحنهآرایی و...؛ لازم به ذکر است از بین موارد فوق، تنها بارگذاری دو مورد الزامیست.
- 06 دفتر انجمن سینمای جوانان با نمایندگی انجمن چه تفاوت عمدای دارند؟
تعداد دفاتر در کشور ثابت بوده و امکان افزایش تعداد دفاتر وجود ندارد. اما درصورت وجود پتانسیل استقبال جوانان شهرستان و تأمین فضای مورد نیاز و تجهیزات لازم در شهرستان، درخواست تأسیس نمایندگی مورد بررسی قرارخواهد گرفت. حیطه فعالیت دفاتر نسبت به نمایندگی گستردهتر است. درنمایندگی امکان برگزاری دوره فیلمسازی وجود ندارد.
- 07 آیا اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند درخواست تأسیس نمایندگی در شهرستان را ارائه نمایند؟
تفاهمنامه تأسیس نمایندگی صرفاً با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان منعقد خواهد شد و مجوز فعالیت برای شخص نماینده بهصورت مدتدار در بازه زمانی 6ماهه صادر خواهد شد.
- 08 مراحل تأسیس نمایندگی چیست؟
جهت تأسیس نمایندگی دریافت درخواست اولیه از ادارات کل فرهنگ و ارشاداسلامی ضروری است. فضای مورد نیاز جهت نمایندگی، تجهیزات اداری و فیلمسازی و سایر امکانات از سوی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی تأمین میشود.
- 09 درصورت داشتن انتقاد و یا شکایت از دفاتر و نمایندگیها چه باید کرد؟
چنانچه از نحوه عملکرد دفتر و یا نمایندگی، برخورد مدیر، رئیس، همکاران انجمن و یا مربیان دروس انتقاد و یا شکایتی دارید با معاونت امور استانها به شماره 86084851-021 تماس حاصل نمایید.
- 10 چگونه میتوان از ساعات کاری دفاتر اطلاع پیدا کرد؟
ساعات کاری تمامی دفاتر بر تابلوی اعلانات دفتر نصب شده است و دفاتر مکلف به فعالیت در ساعات اعلام شده هستند.
- 11 چگونه میتوان عضو انجمن شد؟
انجمن سینمای جوانان ایران عضوگیری به معنای رایج کلمه ندارد. در واقع علاقهمندان با شرکت در دورههای آموزش فیلمسازی و یا کلاسهای آموزش مشاغل سینمایی انجمن، عضو این خانواده بزرگ فیلم کوتاه محسوب و از مزایای آن بهرهمند خواهند شد.
- 12 چگونه فیلمهای کوتاه موفق درجشنوارهها را ببینیم؟
فیلمهای کوتاه تاکنون برنامه اکران مشخص و مدونی نداشتهاند و فرصت تماشای این آثار تنها بهصورت محدود در جشنوارههای فیلم کوتاه و پاتوقهای فیلم کوتاه در دفاتر انجمن فراهم بوده است. اما در حال حاضر برنامهای با عنوان «چهار ایده؛ چهار فیلم» در حال اجراست و هدف از آن اکران هفتگی فیلمهای کوتاه و موفق انجمن سینمای جوانان ایران است. به این ترتیب که هر هفته پنجشنبهها چهار عنوان فیلم کوتاه از طریق پلتفرمهای «ودیو» و «هاشور» برای علاقهمندان به نمایش درمیآید.
- 13 آیا فیلمهای کوتاه که تهیهکنندهای غیر از انجمن دارند هم در باکس نمایش هفتگی اینترنتی قرار میگیرند؟
تهیهکنندههای غیر از انجمن نیز میتوانند از این فرصت برای نمایش فیلمهای کوتاه استفاده کنند و برای هماهنگیهای لازم در این خصوص بایستی با انجمن تماس بگیرند.
- 14 آیا برای تماشای فیلمهادر پلتفرمهای «ودیو» و «هاشور» باید بلیط تهیه کرد؟
علاقهمندان میتوانند با تهیه اشتراک ماهانه 30هزار تومان علاوه بردیدن فیلمهای هفتگی طرح «چهار ایده؛ چهار فیلم»، کلیه فیلمهای کوتاه بارگذاری شده در این پلتفرمها را تماشا کنند.