داور «شبدیز» مطرح کرد: جشنوارههای منطقهای، فرصتی برای پیدا کردن جایگاه فیلمسازان
عضو هیئت انتخاب و داوران جشنواره منطقهای «شبدیز» برگزاری جشنوارههای منطقهای را فرصتی مغتنم برای فیلمسازان دانست که بتوانند جایگاه خود را در حوزه فیلم کوتاه پیدا کنند.
اعظم نجفیان، عضو هیئت انتخاب و داوران پنجاهوهفتمین جشنواره منطقهای سینمای جوان کرمانشاه «شبدیز» در گفتگو با خبرنگار ستاد خبری جشنواره با اشاره به اهمیت برگزاری جشنوارههای منطقهای اظهار داشت: « این جشنوارهها به دلیل منطقهای بودن، فرصتی را برای فیلم سازان جوانی که اولین تجربههای فیلمسازیشان را تجربه میکنند و شانس حضور در جشنواره فیلم کوتاه را از دست میدهند فراهم میکند که فیلمهایشان در فضایی صمیمیتر دیده شود، تشویق شوند و قدمهای بعدی را با اشتباهات کمتری بردارند. »
وی اضافه کرد: « جشنوارههای منطقه ای محفلی است برای ارتباط فیلمسازان با یکدیگر و برای اساتید و مدیران دفاتر انجمن سینمای جوان فرصتی را فراهم میکند که فیلمهای ساخته شده در یک سال گذشته در دفاتر را بازبینی کنند و نقطه ضعفها را برطرف کنند. به نظر من در هیاهو و شلوغی جشنواره فیلم کوتاه تهران معمولا این فرصت مناسب ایجاد نمیشود.»
عضو هیئت انتخاب «شبدیز» با تاکید بر تاثیر جشنوارههای منطقهای روی فیلمسازان، افزود: « اساس برگزاری جشنوارهها در صورتی که با مدیریت مدون و درک درست صورت پذیرد فرصتی برای گردهمایی و رقابت سالم و گفتگوی فیلمسازان است که بتوانند وضعییت و جایگاه خود در حوزه فیلم کوتاه را پیدا کنند.»
نجفیان تصریح کرد: «این تعامل میتواند کمک موثری برای پیشرفت فنی و نگاه فیلمساز باشد که با مقایسه اصولی کار خود با دیگران بتواند نسبت به قدمهای بعدی اقدام کند. بیشک طی این سالها این مسیر کمک بسیار شایان و ناپیدایی بر روند فیلمسازان موفق امروزی داشته است که نمیتوان آنرا کتمان کرد. واین مهم جز با درک درست مدیریتی بدون حاشیه و بدور از مسایل سیاسی و محیطی بدست نمیآید.»
وی درباره فیلمهای ارسال شده به «شبدیز»، گفت: « من به همه فیلمسازانی که برای جشنواره فیلم ارسال کردهاند خسته نباشید و به آنهایی که فیلمهایشان پذیرفته شده تبریک میگویم. ساخته شدن فیلمهای خوب در مراکز سینمای جوان نوید بخش است و نشان میدهد که روی بخش آموزش و تولید شهرستانها باید سرمایهگذاری بیشتری کرد، چرا که در تهران انواع آموزشگاهها وجود دارد اما در شهرستانها امکاناتی وجود ندارد.»
عضو هیات داوری جشنواره منطقهای «شبدیز» اضافه کرد: « اعتقاد من بر این است ضعف بزرگ مراکز سینمای جوان آموزش است. اساتید خوبی ندارند و شاید مسیر درستی برای آموزش انتخاب نشده و برای تولید فیلم عجله می کنند. به نظر من اگر روی آموزش سرمایه گذاری بیشتری شود، مطمئنا روی سطح کیفی وکمی فیلم ها تاثیرگذار خواهد بود. »
وی در پاسخ به این سئوال که اگر به عنوان هنرجو و فیلم ساز در جشنواره حضور داشتید توقعتان از برگزارکنندگان جشنواره چه بود؟ گفت: «معمولا ورکشاپهای جشنوارههای فیلم در حد سخنرانی و نشست با فیلمسازان موفق میگذرد، اما به نظرم در ورکشاپهای جشنوارههای منطقهای میتوان روی فیلمهای ساخته شده به صورت علمی و تخصصی کار کرد و نقاط ضعف و قوت فیلمها را دید. اینگونه فیلمساز به صورت عملی و علمی با اشتباهاتش روبرو میشود.»