جستجو

رهبر قنبری در نشست تخصصی « تناسب شخصیت با ایده » در دومین روز جشنواره منطقه‌ای «آگِر»، پژوهش و مطالعه در عرصه‌های گوناگون و به‌ویژه فرهنگ و ادبیات ایران را از مهم‌ترین نیازهای یک فیلم‌ساز ایرانی برای خلق اثری با زبان تصویری کامل و گویا دانست.

به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، نشست تخصصی فیلم‌نامه‌نویسی« تناسب شخصیت با ایده » از ساعت ۱۰ تا ۱۳ روز جمعه ۱۶شهریور و در دومین روز جشنواره منطقه‌ای «آگِر» توسط رهبر قنبری و با استقبال هنرمندان و علاقه‌مندان برگزار شد.

رهبر قنبری نویسنده، کارگردان، مستندساز، تدوین‌گر و مدرس سینما،  فعالیت سینمایی را سال ۱۳۶۶ با کارگردانی فیلم کوتاه آغاز کرد. از فعالیت‌های دیگر وی می‌توان به تدریس در انجمن سینمای جوانان ایران، نگارش فیلمنامه و فعالیت در تلویزیون اشاره کرد. او در سال ۱۳۷۹ با نویسندگی و کارگردانی فیلم «پرنده باز کوچک» به جمع کارگردانان سینمای ایران پیوست. «او»، «برمودا» و «روییدن در باد» از دیگر آثار سینمایی وی هستند.

قنبری در این نشست به بررسی زیرساخت‌های مورد نیاز فیلم‌نامه‌نویس و فیلم‌ساز پرداخت و سپس با تشریح ۷ عامل اصلی بدعت، عُرف، آیین‌ها، سنت، اخلاق، قانون و ساختار کلی فرهنگی که هر شخصیت برایندی از مجموع آن‌هاست، ابعاد و ابزار مورد نیاز برای خلق یک شخصیت تصویری کامل و متناسب را بیان کرد.

او با اشاره به این‌که نظام ارزشی انسان‌ها در نظام تبادلی آن‌ها تبیین می‌شود و زبان، نظام تبادلی انسا‌ها را شکل می‌دهد و اصلی‌ترین ابزار فیلم‌ساز، زبانِ تصویر است، پژوهش و مطالعه در عرصه‌های گوناگون جامعه‌شناختی، روان‌شناختی، تاریخی، ایدئولوژیک، فرهنگی و به‌ویژه فرهنگ و ادبیات ایران را از مهم‌ترین نیازهای یک فیلم‌ساز ایرانی برای خلق اثری با زبان تصویری کامل و گویا دانست.

وی در ادامه خلق شخصیت متناسب با ایده را وابسته به این امر دانست که هنرمند فیلم‌ساز با پژوهش در وجوه ذکر شده که در کنار هم پیکره‌ی زبان را شکل می‌بخشد به الگوی درستی برای شخصیت‌پردازی و تبدیل زبان به زبان سینمایی دست پیدا کند چرا که اگر شخصیت درست و دقیق انتخاب و پرداخت شده باشد و در تناسب کامل با ایده قرار گیرد، از به‌کارگیری بخش عمده‌ای از دیالوگ‌ها بی‌نیاز می‌شود و به زبان تصویری گویایی دست می‌یازد.

شصتمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان ملایر «آگر» از تاریخ ۱۵ الی ۱۸ شهریورماه سال ۱۳۹۷به مدت چهار روز در استان همدان، شهرستان ملایر، با حضور استان‌های همدان، مرکزی، قم، اصفهان، یزد، خراسان جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و هرمزگان توسط انجمن سینمای جوانان ملایر و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرمانداری ویژه شهر ملایر در حال برگزاری است.

موفقیت فیلم کوتاه «آخرین شیهه‌ی ...
در روزهای پایانی اسفند نهمین هفت...
گستره وحشت
حسن خمسه سرپرست انجمن سینمای جوا...
پایان فیلمبرداری فیلم کوتاه «مهم...
جایزه بهترین کارگردانی جشنواره س...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *